Waarom

we doen wat we doen

Onze ervaring is dat je de grootste voldoening krijgt, op het moment dat je met trots kijkt naar iets dat je zelf hebt gemaakt. Maar we weten ook dat het soms lastig kan zijn om alleen díe producten (online) te vinden die je nodig hebt om je eigen product samen te stellen. Waarom betalen voor iets dat je niet gebruikt?

Vanuit deze gedachte is Custables ontstaan: Customize your own table. Het bespaart tijd en energie, maar vooral ook geld. Je hebt vast nog wel andere ideeën wat je met dit geld wilt doen. Daarom bestel je bij ons  alleen wat je nodig hebt. Als dat alleen een Suar tafelblad is, dan vinden wij dat prima.

Deze mooie Suar bladen zijn we tegengekomen tijdens onze wereldreis, een aantal jaren geleden. Sindsdien zijn wij fan van Suar hout, en wilden het graag naar Nederland halen. Het is een neefje van teak, met soortgelijke eigenschappen, waaronder hele mooie houttekeningen, zeer sterk en het trekt niet krom. Ideaal om te verwerken als boomstamtafel dus, maar ook als salontafel, sidetable, wastafelblad etc. Bijna al onze bladen bestaan uit 1 ‘plak’ 8 cm dik, van het beste tropisch hardhout uit Zuid Oost Azië en ze bevatten (onzichtbare) stalen pinnen om scheuren en kromtrekken te voorkomen. Wij zorgen voor het netjes schuren van de bladen, jij zorgt voor het aflakken in de door jou gewenst afwerking. Het meest gekozen product is hiervoor een 2k ultramatte lak, welke we mee kunnen leveren.

We zijn benieuwd waar jij het voor gaat gebruiken! We zien je creatie graag voorbij komen. Tag ons op social media of check onze Instagram en Facebook pagina voor inspiratie, ideeën en meer: @custableswood.

Tim

Tim

Founder

Hendy

Hendy

Founder

Gewoon Duurzaam

Niet alleen omdat dit toevallig nu hip is en het goed doet in het businessmodel, maar ook omdat we duurzaamheid belangrijk vinden.

Hoe we dit realiseren is als volgt:

Good Shipping Program

Trees For All
Koop Een Boom

Onze producten worden via scheepvaart ingevoerd. Dit is helaas wereldwijd het meest milieuonvriendelijke vervoersmiddel. Door een samenwerking aan te gaan met The GoodShipping Program, wordt de brandstof voor onze verscheping vervangen voor biobrandstof. Onze producten worden zo klimaatneutraal verscheept. Wil je meer weten, neem dan een kijkje op hun website.

Trees For All helpt ons bij het neutraliseren van onze CO2-uitstoot van de footpring van onze producten. Daarnaast kopen wij voor ieder verkocht boomstamtafelblad een boom aan, die zij planten in een van hun vele projecten wereldwijd. Draag ook je steentje bij door een boom te kopen bij aanschaf van jouw houtproducten! Bekijk hier wat Trees For All doet.

Door al deze maatregelen kunnen wij zeggen dat wij  CO2-neutraal werken. Dat wil zeggen dat de CO2 die wordt uitgestoten om onze producten op jouw locatie te krijgen, volledig wordt gecompenseerd. Zo maken wij onze ecologische footprint zo klein mogelijk. Doe je ook mee? Plaats naast je bestelling ook een boom in je winkelmand.

Wat is Duurzaam Hout?

Het hout dat is gebruikt voor het produceren van onze producten is duurzaam gekapt en voorzien van internationale keurmerken die illegale houtkap tegengaan. Duurzaam geproduceerd hout is afkomstig uit bossen die duurzaam worden beheerd. Dit betekent, dat zodanig wordt gekapt dat de ecologische functie van het bos als leefomgeving van planten- en diersoorten behouden blijft. Duurzaamheid kent ook een sociale dimensie. Dit houdt in dat de rechten van de betrokken arbeiders en van de inheemse bevolking in de bossen worden gerespecteerd.

Raintree

Dat is de boom waar onze boomstamtafels van worden gemaakt. Ook wel de Saman Samanea, Suar of de Monkeypod, het is maar net in welk werelddeel je het er over hebt. Deze Raintree groeit in Zuid Oost Azië en Zuid Amerika en is zo’n 25 meter hoog. Deze reus heeft een diameter (inclusief takken) van 40 meter. Enkele eigenschappen:

– Kleuren van licht tot donkerbruin

– Zeer sterk & zwaar, tot 50 kg/m2 (gedroogd) bij 8 cm dikte

– Rechte houtnerf, waardoor het niet kromtrekt en nauwelijks scheurt

Van Boom tot Blad

Wanneer de gigantische bomen zijn gekapt, worden ze gedurende een paar maanden gedroogd aan de zon. De boom wordt naderhand middels een zaagmachine in ‘plakken’ gezaagd, waarna ze nog weer een tijdje zongedroogd worden.

Zodra het vochtigheidspercentage voldoende is gedaald, worden de plakken gedroogd in grote ovens. Zo’n 2 weken liggen ze constant in een temperatuur van 50 graden Celsius, tot het vochtigheidspercentage is gedaald tot onder de 15%.

Na een week acclimatiseren (en het voor een deel weer opnemen van vocht) kunnen de plakken worden bewerkt. Er worden stalen pinnen aan beide uiteinden (aan de kopse kanten) ingeboord en netjes afgewerkt. Dit voorkomt het scheuren van het blad bij temperatuurschommelingen. Daarna is het tijd voor het vlak maken en schuren van het tafelblad.

 

 

 

So Why Choose Us

Duurzaam & CO2 Neutraal

Wij zijn ons bewust van de natuur en het belang dat dit gezond blijft. In alle lagen van ons bedrijf proberen we duurzaamheid voorop te zetten. Wij werken CO2 neutraal.

Customize Alles

Bij ons kies je zelf voor welk onderdeel je betaald. Wil je een volledige tafel, geweldig. Mocht je alleen een boomstamblad willen of losse wandpanelen, dan kan dat ook.

WhatsApp chat