fbpx

Waarom

we doen wat we doen
 

Onze ervaring is dat je de grootste voldoening krijgt, op het moment dat je met trots kijkt naar iets dat je zelf hebt gemaakt. Maar we weten ook dat het soms lastig kan zijn om alleen díe producten (online) te vinden die je nodig hebt om je eigen product samen te stellen. Waarom betalen voor iets dat je niet gebruikt?

Vanuit deze gedachte is Custables met haar DIY concept ontstaan. Dit bespaart tijd en energie, maar vooral ook geld. Je hebt vast nog wel andere ideeën wat je met dit geld wilt doen. Daarom geloven wij in en faciliteren wij het DIY concept – Do It Yourself! Bij ons bestel je dan ook alleen wat je nodig hebt. Als dat alleen een tafelblad is, vinden wij dat prima.

De producten die we aanbieden zijn objecten welke we zijn tegengekomen tijdens onze reizen. Ook tijdens onze reis door de ‘wereld van het ondernemerschap’ zijn we producten tegengekomen die we graag willen aanbieden. Alle producten zijn gemaakt van het beste hout, waar ook ter wereld.

We zien heel graag je eigen creaties met onze producten! Check onze Instagram en Facebook pagina voor inspiratie, ideeën en meer.

See You Doing It Yourself #CUDIY

Tim & Hendy

Tim & Hendy

Founders

Gewoon Duurzaam

Niet alleen omdat dit toevallig nu hip is en het goed doet in het businessmodel, maar ook omdat we duurzaamheid belangrijk vinden.

Hoe we dit realiseren is als volgt:

Good Shipping Program
Trees For All
Gecombineerd Bezorgen
Koop Een Boom
Onze producten worden via scheepvaart ingevoerd. Dit is helaas wereldwijd het meest milieuonvriendelijke vervoersmiddel. Door een samenwerking aan te gaan met The GoodShipping Program, wordt de brandstof voor onze verscheping vervangen voor biobrandstof. Onze producten worden zo klimaatneutraal verscheept. Wil je meer weten, neem dan een kijkje op hun website.

Trees For All helpt ons bij het neutraliseren van onze CO2-uitstoot voor de bezorging van onze producten. Daarnaast kopen wij voor ieder verkocht boomstamtafelblad een boom aan, die zij planten in een van hun vele projecten wereldwijd. Draag ook je steentje bij door een boom te kopen bij aanschaf van jouw houtproducten! Bekijk hier wat Trees For All doet.

Onze bezorgingen worden zoveel mogelijk met elkaar gecombineerd.  Op deze manier hoeven we niet voor iedere bestelling de weg op. Het kan daardoor zijn dat je iets langer moet wachten op je bestelling, maar nooit langer dan 3 weken. Zo werken we ook op deze manier aan het reduceren van onze CO2-uitstoot.

 

Door al deze maatregelen kunnen wij zeggen dat wij  CO2-neutraal werken. Dat wil zeggen dat de CO2 die wordt uitgestoten om onze producten op jouw locatie te krijgen, volledig wordt gecompenseerd. Zo maken wij onze ecologische footprint zo klein mogelijk. Doe je ook mee? Plaats naast je bestelling ook een boom in je winkelmand.

Wat is Duurzaam Hout?

Het hout dat is gebruikt voor het produceren van onze producten is duurzaam gekapt en voorzien van internationale keurmerken die illegale houtkap tegengaan. Duurzaam geproduceerd hout is afkomstig uit bossen die duurzaam worden beheerd. Dit betekent, dat zodanig wordt gekapt dat de ecologische functie van het bos als leefomgeving van planten- en diersoorten behouden blijft. Duurzaamheid kent ook een sociale dimensie. Dit houdt in dat de rechten van de betrokken arbeiders en van de inheemse bevolking in de bossen worden gerespecteerd.

De Custables Belofte

1. DUURZAAM: Wij willen de meest duurzame aanbieder zijn en blijven van exclusieve DIY interieurproducten.

2. DIY: Door dit concept betaal je alleen voor wat er voor jou toe doet, wel zo eerlijk en fijn.

3. BOOMSTAMTAFELS: Ze bestaan uit 1 ‘plak’ 8 cm dik, van het beste hardhout uit Zuid Oost Azië en ze bevatten (onzichtbare) stalen pinnen om scheuren en kromtrekken te voorkomen.

4. WANDPANELEN:  Ze zijn uniek in hun vorm (voor een naadloze aansluiting), gemaakt van reclaimed Teak en worden onbehandeld geleverd om zo de meest authentieke kleur en sfeer te behouden.

Why Choose Us

Duurzaam & CO2 Neutraal

Wij zijn ons bewust van de natuur en het belang dat dit gezond blijft. In alle lagen van ons bedrijf proberen we duurzaamheid voorop te zetten. Wij werken CO2 neutraal.

Customize Alles

Bij ons kies je zelf voor welk onderdeel je betaald. Wil je een volledige tafel, geweldig. Mocht je alleen een boomstamblad willen of losse wandpanelen, dan kan dat ook.

Gratis Bezorging

Bij ons betaal je geen verzendkosten. We combineren onze bestellingen wel zoveel mogelijk om onze ecologische footprint te minimaliseren.

WhatsApp chat